Just Be Yourself / Wês Dysels

Wees blij met jezelf , en met wie je bent. 

Mijn Verhaal :


Mijn jeugd heeft zich in een dorp afgespeeld. Het was mooie jeugd, met veel vriendjes en vriendinnetjes. Hoewel ik toen al liever met vriendinnetjes speelde kwam het gevoel dat ik “anders” was pas echt in mijn puberteit. Wat er “anders” was kon ik echter niet onder woorden brengen.

De eerste keer dat ik meisjeskleding aantrok werd mij dat duidelijk: ik zag een gelukkig meisje in de spiegel. Ik besefte toen dat ik dat gelukkige meisje was, dat deze kleding bij me hoorde. Dit gevoel herhaalde zich keer op keer en deed me beseffen wat ik wilde en had moeten zijn, een meisje!

Dit gevoel moest ik voor mezelf houden en wilde er niet mee naar buiten treden. Door goed toneelspel deed ik wat er van me verlangd en verwacht werd, maar tijdens het winkelen keek ik wel zo onopvallend mogelijk naar vrouwenkleding.

Een aantal jaren terug veranderde het gevoel in opluchting. Met de opkomst van internet kwam ik meer te weten over travestie / transgender.

Eindelijk vielen de puzzelstukjes uit mijn verleden op zijn plaats!

Door nog meer informatie op internet op te zoeken kwam ik bij Mariposa in Amsterdam terecht waar je in volledige discretie je om kan kleden naar het andere geslacht. Ik vond dit ontzettend spannend, maar ook prettig, omdat ik zag dat ik niet de enige persoon was die deze behoefte had. Er waren veel meer mannen en vrouwen die met deze gevoelens te maken hadden.

Vanaf toen ben ik op zoek gegaan naar mijn genderidentiteit.

Ik heb mijn gevoelens met mijn partner en een paar goede vriendinnen gedeeld, die er gelukkig ( na veel over gesproken te hebben) zeer begripvol op hebben gereageerd.

Met mijn partner en vriendinnen kan ik nu gaan shoppen, praten over kleding, de nieuwste mode en make-up. Super toch! 

Na gesprekken met de huisarts en de psycholoog, ben ik doorverwezen naar het UMCG in Groningen voor een gesprek over mijn identiteit. 

Na gesprekken met de psychiater kreeg ik “groen licht”: Ik sta nu op de wachtlijst om de geslachtsoperatie te onder gaan.

           

De operatie was op 5 mei 2017  in het UMCG Groningen een echte,, bevrijdingsdag" en is zeer geslaagd …… ik ben dolgelukkig…..